Nummer 15, Juni 2021

Terugblik en vooruit zien.

Het was vreemd op Gran Canaria, het achter ons liggende winterseizoen. Geen of nauwelijks toeristen en veel minder overwinteraars dan gebruikelijk. Voor ons als kerkteam dus eigenlijk 

ook vakantie. Het werk dat gedaan moest worden beperkte zich eigenlijk uitsluitend tot posters ophangen op de gebruikelijke plaatsen met de mededeling dat er “Dit seizoen helaas geen Nederlandstalige kerkdiensten gehouden worden”. Daarnaast hebben we tijd besteed aan het updaten van de website, zodat deze ook weer “fris en fruitig” is. Voor Nederlandstalige diensten was men dit seizoen dus voor 100% afhankelijk van digitale kerkdiensten. Daarnaast bestond ook  de mogelijkheid de diensten van de Duitstalige kerk(en) bij te wonen. Zij hielden wel hun diensten, overigens misschien wel voor een derde of minder dan het gebruikelijke aantal bezoekers. Nadat snel duidelijk werd dat de Duits Evangelische diensten ook door een enkele Nederlandstaligen werd bezocht, werden op de liturgie de lezingen ook in het Nederlands gedrukt. Mede hierdoor voelden we ons meer dan welkom. Ook fijn was het dat we op Gran Canaria, weliswaar met mondkapje, mochten zingen. 

Uiteraard zijn  we heel benieuwd hoe het komende winterseizoen eruit gaat zien. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die door de Corona-crisis en alles wat daarbij komt kijken, hebben besloten om het overwinteren op of voor langere tijd naar Gran Canaria te komen, voor gezien te houden. Jammer, want het is (en was) ondanks de beperkingen (die we in Nederland meer nog kennen) goed te doen, en…..vrijwel altijd mooi weer. We hopen dan ook dat u de draad weer oppikt en de komende winter massaal weer naar Gran Canaria zult komen. Wij bereiden ons voor op uw komst: 

de predikanten hebben voor u en ons een periode op Gran Canaria genoteerd in hun agenda’s en de pastorie is gereserveerd. Nu u nog………

Om enigszins een beeld te hebben welke van onze vroegere vaste gasten en wellicht anderen die willen “proeven” van een verblijf op G.C. de komende winter hopen te komen, zou het fijn zijn als u ons van uw plannen op de hoogte wilt stellen. Zo kunnen wij ons bij voorbaat verheugen op het zien van “oude” gezichten en nieuwe contacten. Overigens: bij “Café de Paris” heeft men ons ook gemist. Voor een langer of korter verblijf is uw komst voor ons als kerkteam, maar vooral ook voor de economie van het eiland van groot belang. Vertel dus ook in uw omgeving van de mogelijkheid Nederlandstalige kerkdiensten te kunnen bezoeken op een prachtig eiland met meer dan strand, zee en zon: met een schitterend binnenland.

Predikanten, die tijd voor ons en u hebben gereserveerd voor het komende winterseizoen, hopen zich in de Nieuwsbrief van oktober a.s. (voor zover noodzakelijk) aan u voor te stellen:

Ds. Ko Brevet, Da. Wilma van de Linden en Ds. Henk Linde.

Hoort en zegt het voort!

Wij merken, dat ervaringen vaak worden gedeeld en dat dit heel stimulerend kan werken. Vaak is het noemen van Nederlandstalige kerkdiensten in Playa del Inglés een eyeopener. Het zou daarom fijn zijn, als u een kort stimulerend stukje schrijft en naar ons opstuurt dat we dan in een volgende Nieuwsbrief kunnen plaatsen. Wij maken zo úw betrokkenheid groter en anderen vinden het fijn om reacties van anderen te lezen en te horen. Alvast hiervoor dank!

Daarnaast stellen wij het op hoge prijs wanneer u in uw thuisomgeving bekendheid wilt geven aan de mogelijkheden tot kerkgang in de Nederlandse kerken in het buitenland. Dat kan o.a. met onderstaand persbericht. Wilt u het doorspelen aan de verschillende redacties?

Persbericht voor kerkbladen en huis-aan-huisbladen:

Naar de kerk in uw winterzon-vakantie?

Gaat u deze winter op zoek naar de zon in Spanje, Portugal of Turkije?

En wilt u dan ook een kerkdienst bijwonen in uw eigen taal?

Dat kan in Spanje op Gran Canaria en aan de Costa’s,

in Portugal aan de Algarve en aan de Turkse zuidkust in Alanya.

Precieze plaatsen en tijden vindt u op de website van het Interkerkelijk Pastoraat onder Nederlanders in Zuid-Europa: www.ipnze.nl

Daar kunt u doorklikken naar het land waar u naar toe gaat en ziet u alle gewenste gegevens.

Helpt u ook financieel mee?

Want het voortbestaan van de kerk hangt mede af van uw giften.

Deze zijn daarom heel welkom op bankrekening NL14 RABO 0140 2898 36 t.n.v. penningmeester IPNZE, o.v.v. bijdrage kerk Gran Canaria.  

Uw gift is dan ook aftrekbaar van de belasting, omdat het IPNZE een ANBI-status heeft.

Met hartelijk groet, 

Clary de Feijter, 

Esther den Tuinder, 

Leen en Fria Andeweg

Nieuws

Nummer 21, Mei 2024

mei 16, 2024

Nummer 20, November 2023

november 16, 2023

Nummer 19, Juni 2023

juni 29, 2023

Nummer 18, Oktober 2022

november 1, 2022

Nummer 17, Juni 2022 

juni 16, 2022

Nummer 16, November 2021

november 8, 2021

Nummer 15, Juni 2021

juli 23, 2021

Nieuwsbrief Kerst 2020

februari 26, 2021

Nummer 14, oktober 2020

februari 26, 2021

Nummer 13, Juli 2020

februari 26, 2021